Fotoalbum

Dette afsnit vil jeg tilegne til at omfatte typer som ikke tidligere er beskrevet.  Peter Schupke har selv et afsnit på side 124-125 i sin bog hvor han kort beskriver hvad der typisk kom til Tyskland, men det betyder jo ikke, at vi her i Danmark ikke har set andre typer, så derfor vil jeg forsøge (forhåbentlig ved hjælp af nogle af vore dygtige Tropheus-folk) at liste sådanne "nyheder og også her betyder informationer om fangssteder utroligt meget.
Min eneste bekymring er, til hvilken Linie sådanne måtte høre, idet jeg/Vi som almindelige akvarister ingen mulighed har for at DNA teste disse typer.
Ved at kommunikere med akvatister i øvrige dele af verden har jeg allerede "set" typer som ikke passer ind i tidligere beskrevne og sådanne må altså indtil videre også kunne optages i dette afsnit, forhåbentlig med solid info for typerne.

Den første jeg har haft problemer med, er den såkaldte Tropheus spec. Chilambo (Gul Regnbuemoorii)
Den kunne godt være identisk med Nkonde og Linangu. Chilambo er en meget lille landsby som ikke ligger helt tæt ved Tanganyikasøen og derfor min tvivl, men selvfølgelig kan nogle eksemplarer være "udskibet" derfra og dermed navnet og med hensyn til DNA har jeg ingen info.