Fotoalbum

Da der jævnligt dukker nye Tropheus farvevarianter op på markedet har jeg valgt at tilføje dette afsnit med Mutanter.

Grunden er den, at disse ofte er mutanter og at de er muteret i fangenskab, hvilket vil sige, at man mangler et specifikt fangststed. I mange tilfælde vil sådanne være søopdrættede krydsninger.

For at se hvad en mutation er kan du læse lidt mere på:

http://da.wikipedia.org/wiki/Mutation

og ikke mindst læse mere om dette emne i Charles Darwin ´s: Arternes Oprindelse på Forlaget Paludan (side 296 - 300) som udelukkende omhandler dette emner og giver en lidt bedre og biologisk forståelse for krydsninger etc.

Jeg vil forsøge at kategorisere disse mht til hvilke typer de er muteret fra i selve søen eller om der er tale om søopdræt.

De fleste ved jo allerede, at mange af vore populære Tropheus farvevarianter nemt kan krydses i fangenskab og hvor man samtidig kan få meget flotte resultater, men min mening med dette afsnit er at holde sådanne totalt isoleret fra alle øvrige linier for ikke at skabe totalt kaos.

Indtil nu kender vi en del:

Golden Kalambo
Golden Kazumba
Ikola OB
Muzumi
Isanga
Red Belly
Lyamembe
Kiriza Gold
Red Bishop
Caramba Red
Bemba OB
Har du gode fotos af Tropheus mutanter medtager jeg dem meget gerne her med dit navn og dine kommentarer.

Ved at følge nedennævnte link kan du hurtigt se hvilke Tropheus-varianter du ikke skal have gående sammen i samme akvarie, dvs. rød farve betyder at de kan yngle med hinanden med mærkelige resultater til følge, blå betyder at man sagtens kan have varianterne gående sammen:

http://klub-tanganika.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=123&Itemid=105

Linket er lånt fra den Polske Klub-Tanganyika.pl side og et meget nyttigt værktøj når man er i tvivl.