Fotoalbum

Tropheus er som vi alle ved en typisk algegnaver, idet den lever i de øvre vandlag i Tanganyikasøen, hvor den stærke sol let danner alger på de klippeområder, hvor Tropheus befinder sig.  Derfor er det altid en god idé at have godt med lys i sit akvarie således at de fine grønne alger dannes hurtigt.  Kigger man på nogle af billederne her, ser man typisk de spartelformede tænder, der kombineret mundens nedadvendte position gør dem ekstremt egnede til at afgnave disse alger. I mange tilfælde ser jeg, at Tropheus foretrækker disse alger fremfor flagefoder etc.  I naturen indeholder disse algeforekomster normalt en masse små krebsdyr, som giver fiskene farve samt et godt kost-tilskud, det kan man jo kompensere for med yngel ved f.ex. at fremstille sine egne artemia, som de elsker og som giver en super farve. At Tropheus godt kan lide disse små krebsdyr, ses jo tydeligt når voksne eksemplarer "graver" i bundlaget, svømmer lidt opad og lader bundlaget/sandet sive ud igen, i håbet om, at der i bundlaget kunne være føde, så det er ren instinkt.  Tropheus graver ikke som vi kender det fra Sydamerikanske cichlider eller fra Malawi-typerne som i nogle tilfælde vælter helt rundt på dekorationer etc. kun for at lave en hule/revir og ikke så meget som for at finde føde.

Mine Tropheus har også lært at æde både salat- og spinatblade som erstatning for manglende algeforekomster.
Derudover er der mange Tropheus-akvarister, som selv fremstiller det foder de og deres fisk synes bedst om, det være sig rejemix, som kan være blandinger af rejer, havregryn etc. etc. og til dette afsnit ville det være interessant at få nogle forskellige input vedrørende foder, som den enkelte akvarist mener er optimalt, så skriv gerne til mig og få tilføjet Jeres Tropheus-"menuer" her.
Her i 2017 er det mest populære Tropheus-foder det Amerikanske NLS New Life Spectrum Cichlid Formular, som findes i 0.5 mm og 1 mm piller som synker til bunden uden at forurene akvarie, filter etc.  Jeg havde i en årrække anvendt SERA Flora med stor success, men NLS ser ud til at være endnu mere effektivt, ernæringsmæssigt, farvemæssigt og nænsomt mod vandforholdene i akvariet.  Jeg skal lige tilføje, at hvis man starter på en sådant nyt foder, skal man være forsigtig og vænne dyrene til dette over en periode.  Stadigvæk holder jeg fast på, at en sund grøn algevækst er basen i Tropheus foder.