Så meget vand skifter jeg én gang om ugen og mine Tropheus simpelthen elsker det. Jo mere nyt vand jo bedre.

Hyppige vandskift hos Tropheus er et MUST!! Hvis man skifter halvdelen af vandet 1 gang om ugen er man på den sikre side. Hvis der kun ar få Tropheus og akvariet er meget stort, kan man slippe med at skifte halvdelen af vandet hveranden uge, men vandskift er vigtigt, meget vigtigt.

Vandskift.

Typisk udskrift fra mit eget vandværk med alle nødvendige data.

Som nævnt er hyppige vandskift et MUST, men igen totalt afhængigt af cichlide-antal, akvariestørrelse, typer af foder etc.

En ting er dog vigtig, og det er at vandet til enhver tid er "rigtigt" dvs. totalt rent og ikke mindst at det har den rigtige pH-værdi, hvilket vil sige mellem 7,8 til 8,9.  I mit eget tilfælde kommer der vand ud af vandhanen med en pH-værdi på 7 - 8,5 og det er helt perfekt.  Samtidig har jeg checket med vandværket vedrørende andre værdier og fået en udskrift deraf.  Vigtigt for mig har også været at vide, at vandværket ikke anvender Klorin-tilsætninger, som Tropheus ikke er helt vilde med.

Du kan altid kontakte dit lokale vandværk og få en sådan udskrift helt gratis.

Det er naturligvis altid individuelt hvor ofte akvaristerne skifter vand, men jo oftere jo bedre.  Bekræftelsen ser man umiddelbart på fiskenes adfærd, mere livlighed og mange gange for voksne fisks vedkommende indleder de leg.  Se i efterfølgende video-afsnit mere om dette tema.